Köpa Hemsida

Vill du köpa en ny hemsida till ditt företag? Jag kan hjälpa dig att få upp en ny, proffsig hemsida som du blir nöjd med.

Har du någon idé om hur du vill att din hemsida ska se ut? Kanske har du referenser på något sajt du gillar på nätet?

Oavsett vilket så skapar jag en hemsida som hjälper dig att lyfta fram din verksamhet på bästa vis.

Modern hemsida med välkomstbild
Modern och visuellt tilltalande hemsida möter besökaren på Betongexperten.nu – producerad och designad av mig. Tilltalande design samverkar med tydliga och beprövade cta-knappar för att skapa leads.

Priser och referenser

Här kan du se mina priser för att göra en hemsida samt titta på mina referenser. På sajten ovan har jag medvetet gett bilderna en stor plats för att lyfta fram boendet. Ett besök på sidan ska få dig att vilja längta till den här boendet och skidorten.

Mejla din offertförfrågan så återkopplar jag direkt. Jag ser fram emot att höra av dig.

Ny Webb?

0736-963858

info@billighemsidaforetag.se

Hej

Jag heter Jimmy och det är jag som gör din nya hemsida. Jag har haft internet som arbetsplats sedan 2006 och jobbar med webbprojekt, sökmotoroptimering och utveckling av hemsidor.

Domännamn

Domännamn är den webbadress som din hemsida kommer ha tex www.minwebb.se. Har du funderat på att köpa en hemsida har du säkert redan funderat på vilket domännamn du ska ha. Eller så har du redan ett. När du bestäm dig går det på några minuter att registrera ett domännamn som du får tillgång till. Vanligtvis köper du det på samma ställe som webbhhotellet finns på. Då går det enkelt och snabbt att komma igång.

Ibland kanske den .se domänen som man är ute efter vara upptagen. Används inte domänen så kan man alltid höra vad nuvarande ägaren ska ha för domänen. Andra alternativ är att köpa en .com eller .nu adress. Det är internetstiftelses återförsäljare som säljer .se och .nu domäner. Du kan se en komplett lista på återförsäljare här

Webbhotell

Många sajter går utmärkt att köra på webbhotell som tar omkring 20 kr till kanske 150 kronor i månaden.

Vad skiljer billiga från webbhotell som är dyrare.

Vad skiljer då ett riktigt billigt webhotell från ett som kostar något mer. För det första brukar båda ligga på delade miljöer. Så det är alltså fler sajter som läggs på samma server.

Du får mindre utrymme (antal MB på hårddisken som du kan spara), eventuellt mindre RAM-minne och ofta bara möjlighet att ha en hemsida på de billigaste alternativen. Det är onödigt att betala för mycket för utrymme eller funktioner som du ändå inte behöver. De flesta klarar sig bra på ett webbhotell som tar en hundring i månaden, och många kommer även klara sig utmärkt på ett som tar omkring 20 kronor i månaden.

Vilka webbhotell ska man då välja mellan? Vi hjälper dig med allt det men vill du ändå kolla in dem lite mer se längst ner på sidan.

Hur lång tid tar det att bygga en hemsida?

Beroende på om det är en enkel hemsida med en startsidan och några få undersidor eller en stor komplex sida med omfattande funktionalitet så tar det olika tid. De flesta klara sig dock bra på en mindre hemsida och tillhör du dem som behöver en enklare sida så kan du se en ungefärlig tidsåtgång nedan – om vi tänker oss att du redan har texter och bilder färdiga.

Installation 20 min
Av WordPress och eventuellt tema.

Startsida (2-4 timmar)
Beroende på hur mycket text, hur många bilder och hur omfattande startsidan blir. Men de flesta mindre hemsidor hamnar kring det intervallet.

1:a undersidan (1-2 timmar)
Layout och uppbyggnad av en undersida

2, 3, 4 undersidan (20-30 min per undersida)
Ofta går det bra att använda samma layout på ett antal undersidor för att spara tid. Man kopierar då den första undersidan som man skapat och fyller det med nytt innehåll.

Kontakt-sidan (30 min-2 timmar)
Nästan alla hemsidor har en kontakt-sida. Det gör det enkelt för kunden att kontakta dig och inte sällan har man ett formulär på sidan. Beroende på om man använder ett formulär eller inte tar det lite olika lång tid att skapa denna sidan. Kör man med ett formulär så kan man i vissa fall även behöva skicka mejlet äver smtp samt använda en captcha lösning som t.ex. Googles invisible reCaptcha, det kan även göra att det tar lite längre tid med en sådan funktionalitet. Det är dock väldigt smidigt. reCaptcha lösningen gör så att de flesta robotar inte klarar av att skicka spam genom formuläret, något som är vanligt för formulär som inte har något spam-filter alls.

Meny, sidfot (1 – 1.5 h)
Det behövs ofta lite layoutarbete för att får till en snygg meny och en snygg sidfot som passar sajten i övrigt. Men en timme eller lite mer bör räcka.

CSS-kodning (15-60 minuter)
Ofta behövs lite CSS kod eller uppdatering av befintlig för att få till en layout som passar hemsidan. En hemsida bär alltid ha anpassade globala rubriktaggar så att man snabbt och smidigt kan ändra alla rubriker från en plats.

Diverse inställningar (30 minuter)
Inte sällan tillkommer det lite inställningar för att få hemsida så bra som möjligt. Det kan vara att man vill ha menyn på ett visst sätt eller andra anpassningar som behöver göras.

Mobilanpassning (15-60 minuter)
Många sajter har idag 60-80% av trafiken från mobila enheter. Visst finns det sidor som har 75% eller mer av besökstrafiken från datorer men det är mobile first som gäller för de flesta sidor. De bör vara anpassade för mobilen i första hand då de flersta sidor trots allt har flest trafik från mobiltelefoner och därefter från datorer.

En seriös aktör tittar därför alltid igen sidan i mobilen för att se så att den är anpassad bra till telefonen och att allt fungerar som det ska. Ibland kanske man inaktiverar vissa block på mobilen för att det är för stora eller inte riktigt passar in. En anpassning helt enkelt.

Migrering (1h 30 minuter)
Om kunden har en befintlig hemsida är det vanligt att man bygger hemsidan på en testserver. Det kan vara en domän som test.minhemsida.se eller liknande. Då kan kunder gå in coh följa arbetet med hemsida och ge feedback på den allt eftersom samtidigt som den nuvarande hemsidan kan forlöpa fram tills att den nya är helt klar. Det här gör att man behöver migrera den nybyggde webben från testserven till den aktuella domänen. Producerar man sajten direkt på den aktuella domänadressen så behövs ju så klart ingen migrering och då kan du bortse från den.

Vi summerar tiden
Räknar vi ihop den uppskattade tiden så hamnar vi på runt 5-14 timmar för enklare hemsidor som är layoutade och välgjorda på alla sätt och vis. Det kanske går att göra en riktigt enkel hemsida med en startsida med lite innehåll och någon undersida på 2-3 timmar med men bra layout och en välgjord hemsida tar några mer timmar och det brukar vara värt det då slutresultatet alltid blir bättre.

 

Beställ hemsida

När du väl har bestämt dig så är det bara att mejla och beställa hemsidan. Ju mer du beskriver uppdraget ju lättare är det att räkna på ett pris på hemsidan.

Bra att veta

Bilder & texter

Har du färdiga bilder och texter är det bara bra eftersom det underlättar arbetet med hemsidan och gör att det blir billigare att skapa den. Men saknar du bra bilder löser vi det ändå. Det finns idag många bildbanker på nätet som delger proffsiga bilder som fritt får användas. Vi kan även köpa bilder till din webbplats från stockfotobanken som t.ex. Shutterstock med flera aktörer.

Unik Design

Jag lyssnar på din önskemål och vad du vill ha ut av hemsidan och designar sedan den. De flesta webbsidor jag gör bygger inte på någon färdig mall utan det är ett fritt designarbete för bästa möjliga resultat. Visst, har du en wordpressmall som du gillar så kan vi använda den för att göra din sida, om du gärna vill det.

WordPress

Din hemsida görs i wordpress. Omkring 25% av alla hemsidor på nätet är gjora i wordpress så du är i trygga händer.

Uppdatera webbsidan själv

Du kommer när som helst logga in för att uppdatera din hemsida själv. System för att uppdatera texter och bilder är väldigt enkelt och anpassat även för personer med väldigt lite datorvana.

Pris

Jag tar från 4890 kronor för en sida på en eller två undersidor.
Är det en sida med lite information kan det till och med bli ännnu billigare. Fler priser här.

Behöver du även en logotype?

Vi tar gärna fram en logotype ditt företag eller nästa projekt. Loggan levereras som vektorbaserad EPS samt PDF, jpg och png. Du får komma med synpunkter på loggan och vi ändrar tills du är nöjd.

Länkar till webbhotell som rekommenderas

Här kommer några webbhotell som passar många småföretagare:
one.comcliche.seloopia.secitysites.comsurftown.sebinero.se. Länkarna öppnas i ett nytt fönster.

Mer läsning

Vill du veta mer om vad man ska tänka på när man köper en hemsida så läs mina 15 proffstips som du bör tänka på innan du köper en ny hemsida

Urval av sidor som jag gjort

Referenser inom industri, restaurang, handel, musik och boendeuthyrning. Vilken bransch du än verkar i kan jag hjälpa dig att ta fram en ny hemsida till ett fast pris. Klicka på bilderna för att se ett urval av de sajter som jag gjort. Tveka inte att köpa din hemsida av mig, hör av dig redan idag

|

"Hemsidan blev bättre än förväntan. Tack för ett smidigt och professionellt samarbete."

Peter Thelin, Förlagsystem, FS Proflog

|

”Jag är otroligt nöjd över hur snabbt och smidigt det var att bygga upp min företagssida. Jag är mer än nöjd”

Köpa en redan etablerad hemsida?

Är du istället ute efter att köpa en redan etablerad hemsida? Letar du efter hemsidor som genererar intäkter för att t.ex. dra igång en verksamhet online så har du sannolikt hyffsad kolla på var du ska titta efter.

Om inte så kan vi tipsa om att få ta del av statistik från idag så långt tillbaka som möjligt. De flesta sajter har någon form av statistik t.ex. Google Analytics, Statscounter, Clicky för att nämna tre. Du bör kolla webbplatsens ranking över tid i ett verktyg som Google Search Console. Du bör även kolla antalet inlänkar till hemsida i ett lämpligt verktyg Moz, Majestic, Neil Patels Backlink checker eller någon annan användbar resurs. Du bör också tänka på vilken förbättringspotenial som finns på sidan, genom att titta på datan i Search Console och även göra en analys med t.ex. Site Audit.

Köpa färdig hemsida

Det finns en uppsjö av mallar som är redan är laoutade och som man kan köpa. Vad man då behöver göra är att man behöver byta ut alla texter och bilder i mallen för att de ska passa sitt företag. Sök t.ex. på WordPress Templates så får du upp ett otal resultat i Google.

Hittar du ett tema (template) som du gillar så kan jag anpassa det åt ditt företag. 

Köpa hemsida från en webbyrå eller göra en själv?

Såvida du inte är riktigt duktig på att layouta och få ut ett budskap så får du i de flesta fall en sämre hemsida om du försöker göra den själv. Inte sällan slutar det med en tafflig hemsida och en frustration över att det kanske inte blir som man tänkt sig. Du kommer å andra sidan spara en del pengar. Nu behöver en hemsida inte kosta skjortan. Vi erbjuder billiga hemsidor till riktigt bra priser.

På köpet får du en proffsig layout och en väl genomtänkt ny webbsajt. 

Det här var en guide om att köpa hemsida, jag hoppas att du har fått lite mer insikt i processen med att skaffa en ny webb. Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp.

 

15 proffstips till dig som vill köpa en ny hemsida

Läs min artikel med 15 tips inför ditt nya köp. Byter du domän, gör en redirect från gamla sidan till nya för att flytta med länkkraften från den gamla sidan. Länkkraften hjälper dig att ranka bättre i sökmotorerna. Några andra tips: Se till att du kan uppdatera hemsidan själv och kom ihåg statistiken t.ex. Google Analytics och Google Search Console. Fler tips i artikeln.